SATOn tarinat/YHTEISKUNNASSA

TÄYDENNYS-
RAKENTAMISELLA HYÖTYJÄ

Täydennysrakentaminen on yksi keino edistää kohtuuhintaista asumista. SATOlla on täydennysrakentamisen kaavahankkeita vireillä noin 2 000 asuntoa varten ja potentiaalisia hankkeita noin 1 500 asuntoa varten. Uudistuotannon vauhdittamana asukkaille tulee mahdollisuus muuttaa uuteen asuntoon tutulla asuinalueella.

 
 

Käynnistimme Helsingin kaupungin kanssa Kontulassa täydennyskaavoituksen muutamien SATOn omistamien asuintalojen tonteilla syksyllä 2015.

Asukkaat mukana Kontulan kehittämisessä

Naapuritalojen asukkaat pääsivät kaavoitusprosessin aikana vaikuttamaan suunnitelmiin yhteisissä tilaisuuksissamme, joissa he antoivat meille arvokasta tietoa heille tärkeistä asioista. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä keväällä 2016, jonka yhteydessä kaupunki järjesti myös asukastilaisuuden.

UUDET ASUNNOT LISÄÄVÄT VALINNANVARAA

Kontulassa tilaisuuksiimme osallistuneet asukkaat kokivat täydennysrakentamisen myönteisenä, ja asukkaat arvostavat uusien rakennusten tuomaa lisävalinnanvaraa esim. hissien ja esteettömyyden vuoksi. Monet alueen asukkaista haluavat asumistarpeidensa mahdollisesti muuttuessakin asua Kontulassa ja modernit asunnot houkuttelevat. SATOn nykyisiltä asukkailta tulemme vielä kartoittamaan esimerkiksi heidän piha-alueidensa ja jätepisteittensä parannustoiveita.

SATOlle noin 170 uutta asuntoa Kontulaan olemassa oleville tonteille.

Kontulaan SATOn kohteisiin toteutettava täydennysrakentaminen mahdollistaa noin 170 uuden kodin rakentamisen. Tavoitteena on saada kaavamuutos lainvoimaiseksi kesällä 2017 ja toteuttaa hanke vuosina 2018–2020.

 

 

 
 

 

Jaa sivu
Email