SATOn tarinat/YHTEISKUNNASSA

Uusiutuvaa energiaa hyödynnetään Espoossa

Kilvoituksentien talojen lämmönlähteenä on maalämpö. Kohteen rakennusautomaation avulla pystymme seuraamaan kohdennetusti, miten eri säädöt ja rakennusratkaisut vaikuttavat energiatehokkuuteen asumisen aikana.

 
 

Energiatehokkuus yli 20 % vaatimustasoa parempi

Energiatehokkuus Kilvoituksentie 1:ssä on monien tekijöiden summa. Talojen rakenteissa on kiinnitetty erityistä huomiota seinien ja ikkunoiden lämmöneristävyyteen sekä tiiviyteen. Lämmitysjärjestelmän lämpötilat on mitoitettu siten, että maalämpöä voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja viilennykseen tarvittava energia saadaan kesäaikana lämpökaivoista. Kiinteistösähkön lähteenä on tuulivoima ja sitä täydennetään aurinkopaneeleilla.

Myös ilmanvaihdon lämmön talteenotto on normaalia tehokkaampi. Asunnoissa on vettä säästävät kalusteet ja kiinteistön valaistuksessa hyödynnetään led-polttimoita ja liiketunnistimia.

TIEDOSTAVAT ASIAKKAAT 

Käytössä olevien energialähteiden ansiosta Kilvoituksentiellä kasvihuonepäästöjä muodostuu asumisen aikana vain kotitalousjätteistä. Asumisviihtyvyys talossa on huipussaan, kyselyn tuloksena asukkaiden nettosuositteluhalukkuus NPS on 59. Erityiskiitosta saivat viihtyisä ympäristö, talon ympäristöystävällisyys ja kohteen rakennusten sulautuminen osaksi luontoa. Asiakaspalvelu ja toimivat asuntopohjat saivat myös kiitosta.

 

Energiatehokkuus Kilvoituksentie 1:ssä on monien tekijöiden summa.

 

 
 

 

Jaa sivu
Email